Zato što su u pitanju riginalne UGG Australia čizme, koje su pre 50 godina nastale u Australiji, i koje se proizvode i dan danas, takođe u Australiji.

      Razlika u odnosu na slične proizvode nekih drugih proizvođača u svetu, pored izvorne originalnosti i autentičnosti australijskog proizvođača, se prvenstveno ogleda u kvalitetu proizvoda, na šta utiču način izrade, kao i kvalitet kože koja se koristi za njihovu izradu

       Kako je osim načina izrade, kvalitet kože najbitniji za kvalitet čizama, za razliku od nekih proizvođača sličnih proizvoda u svetu, koji tvrde da su njihovi proizvodi napravljeni od kože australijskih merino ovaca, jedino se za ugg čizme iz Australije sa sigurnošću može reći da su napravljene isključivo od kože australijskih merino ovaca, koja važi za najkvalitetniju ovčiju kožu na svetu.

       Dakle, razlika izmedju ovih, izvornih, UGG Australia čizama iz Australije, koje su i postale svetski poznate,  u odnosu na slične proizvode nekih prozvodjača u svetu, se prvenstveno ogleda u kvalitetu proizvoda, koji je rezultat spoja specifičnog načina izrade australijskog proizvođača i najkvalitetnije ovčije kože na svetu, kože australijskih merino ovaca.

        Proizvđač originalnih ugg čizama iz Australije, od nastanka do danas, nikada nije selio svoju proizvodnju iz Australije u neku od zemalja sa jeftinijom radnom snagom (Kina ili slično), što iz namere da zadrži kvalitet svojih proizvoda načinom izrade, što zbog vezanosti za materijal od kog se prave (kože australijskih merino ovaca). tako da, prosto rečeno, da bi ste bili sigurni da ste kupili originalne UGG Australia čizme, one moraju biti pravljene u Australiji, i to vam je jedina garancija autentičnosti i kvaliteta.

        Na proizvodima mora stajati i etiketa "Australian made"

        Etiketu "Australian made" izdaje privredna komora Australije, kao dokaz da se radi o proizvodima koji su pravljeni u Australijii i od materijala koji vode poreklo iz Australije, a koji su uvršteni  i pripadaju grupi originalnih australijskih proizvoda. Dakle, ovom etiketom australijska privredna komora stoji iza kvaliteta i porekla proizvoda.

        Ne, sa ciljem pokrivenosti cele teritorije Srbije, kupcima je u ponudi prodaja isključivo putem ovog oficijalnog web sajta.

       S obzirom da su napravljene od prirodne ovčije kože, a ne od veštačkih materijala, ugg čizme nisu i ne mogu biti vodo-nepropusne i predvidjene su za suvo i hladno vreme. Vodonepropusnost (waterproof), kao najviši stepen zaštite od vode, je obično postignuta kod obuće od veštačkih materijala, i predviđa totalno sprečavanje prodiranja vode i vlage.

      Ukoliko naiđete na sličnu obuću, koju neki prodavci reklamiraju kao vodootpornu, odnosno vodoodbojnu (water-resistant), znajte da vodootpornost predviđa propuštanje vode samo do određene granice., odnosno radi se o tome da je ta obuća, u stvari samo u jednom navratu naprskana sprejom za zaštitu kože,  koji nema sposobnost trajne zaštite od prodiranja vode i vlage, i ukoliko dođe do oštećenja takve obuće,  reklamacije se oobično ne prihvataju od strane tih prodavaca.

       Naš savet je da izbegavate da nosite ovu vrstu obuće po kiši i vlažnom vremenu, jer je predviđena za suvo i hladno vreme, a da u cilju zaštite, u slučaju da postoji mogućnost da se nadjete na kiši ili mokrom snegu, obuću s vremena na vreme naprskate sprejom za impregnaciju (zaštitu) kože,  koji je inače bezbojan i koji možete naći u većini bolje snadbevenih prodavnica kućne hemije.

        Sam proces naručivanja proizvoda je vrlo jednostavan, i može se obaviti bez registracije naloga, a možete se i registrovati i otvoriti nalog.   

       1.Najpre, kliknite na stranu proizvodi, u gornjem meniju, i otvoriće vam se katalog proizvoda. Kada ste izabrali željeni proizvod, prelaskom kursora preko slike tog proizvoda ukazaće vam se lupa. Klikom na lupu ući ćete u detaljan prikaz tog proizvoda. Opet prelaskom kursora preko glavnog prozora sa slikama tog proizvoda ukazaće vam se lupa, gde klikom na nju vam se prikazuje još detaljniji prikaz izgleda proizvoda. Ukoliko je to željeni proizvod za koji ste se odlučili, kao što smo napomenuli u tabeli veličina izaberete željenu veličinu odnosno broj, kliknite na njega i zatim ispod njega na ikonicu dodaj u korpu. Da bi ste bili sigurni da ste izabrali dobru veličinu obuće, pored slike svakog proizvoda postoji aplikacija "odredi veličinu" sa tabelom veličina, gde tačno možete videti koje veličine stopala odgovaraju kojim veličinama obuće.

       2.Kada ste to uradili izabrani proizvod bi se trebao nalaziti u korpi u gornjem desnom uglu strane. Zatim kliknete na korpu i otvoriće vam stranu porudžbenice na kojoj se nalazi taj proizvod koji ste izabrali. Dalje popunite vaše podatke i na kraju u donjem delu strane potvrdite porudžbenicu.

      Po završenom ispunjavanju porudžbenice, dobićete automatski e-mail na vašu e-mail adresu, kao potvrdu kreiranja  porudžbenice, a mi ćemo vas kasnije kontaktirati telefonom ili putem e-maila, da bi vam i lično potvrdili porudžbenicu.

       Naravno, kupci i posle kupovine proizvoda i dobijanja na kućnu adresu imaju pravo zamene za veći ili manji broj, kao i što mogu zameniti za drugi proizvod.. Dovoljno je da nam se obrate putem telefona ili putem kontakt forme i mi ćemo ih informisati o daljim koracima. Predhodno, da bi bili što sigurniji da su dobro izabrali broj obuće, pored svakog proizvoda postoji aplikacija "odredi veličinu", gde se klikom na ovu aplikaciju ukazuje tabela veličina i brojeva australijskog proizvođača. Dakle, pre nego što izaberu broj obuće, najbolje bi bilo da ako im nije teško izmere svoje stopalo i prema dužini stopala u cm i spomenute tabele odrede tačan broj obuće. A naravno, ukoliko žele da obave zamenu za veći ili manji broj, potrebno je da proizvod nisu koristili, odnosno da nisu nosili ili oštetili obuću. Troškovi zamene, odnosno slanja kurirskom službom, idu na teret kupca.

     Za čišćenje i održavanje Ugg čizama dovoljne su četka, krpa i hladna voda. Korišćenje deterdženata se ne preporučuje. Takođe, čizme se ne smeju izlagati sunčevoj svetlosti, vrućem vazduhu (fen) ili nekom grejnom telu, već se moraju isključivo sušiti na sobnoj temperaturi. Prašina i osušene naslage blata sa obuće mogu se skinuti tvrdom i suvom četkom, dok ukoliko se na čizmama pojave fleke od soli ili slično, mogu se skinuti korišćenjem rastvora belog 7% sirćeta i vode, u odnosu 4 kašike sirćeta prema 5 kašika vode. Takođe, za skidanje fleka se može koristiti i marsejski sapun, koji je vrlo efikasan za skidanje fleka, a kojeg možete kupiti u nekim veledrogerijama. Iako su predviđene za suvo i hladno vreme, radi delimične zaštite u slučaju nepredvidjenog izlaganja vodi (kiša ili slično), preporučuje se koršćenje spreja za impregnaciju (zaštitu) kože, koji je inače bezbojan i može se naći u većini bolje snadbevenih prodavnica kućne hemije.