UGG AUSTRALIA ČIZME

                      Originalne UGG Australia čizme su se prvi put pojavile 20-tih godina prošlog veka u Australiji, kod australijskih farmera, dok su širu primenu i popularnost stekle tek 60-tih i 70-tih godina, od strane surfera koji su ih nosili ne bi li ugrejali noge posle dugog boravka u moru. Reč ugg (koja je po nekim predanjima tada došla od reči ugly-ružan) je u Australiji postala sinonim za čizme napravljene od ovčije kože, a kasnije našavši se i van granica Australije, postale su širom sveta poznate kao UGG Australia čizme. Za izradu UGG Australia čizama se koristi dvostrana koža australijskih merino ovaca, koja se smatra najkvalitetnijom ovčijom kožom na svetu, i koja jedina u svetu ima 1 PP finoću vune, sa debljinom dlake od 16 mikrona i niže, što je i najvažnija karakteristika za kvalitet, kao i toplinu i udobnost UGG čizama.

                      UGG Australia čizme se po tradiciji prave i proizvode u Australiji, tako da oznaka "Made in Australia" na proizvodima je ujedno i najvažniji pokazatelj koji svedoči u prilog kvalitetu i originalnosti čizama. Takođe, svaki proizvod na sebi nosi i etiketu Australian Made, koju izdaje privredna komora Australije, kao dokaz da je proizvod pravljen u Australiji, od materijala koji vode poreklo iz Australije, kao i da je uvršten i pripada grupi originalnih australijskih proizvoda. Australiju prema statistici australijskog biroa za statistiku godišnje poseti preko 9 miliona turista iz celog sveta, a najtraženiji i najprodavaniji artikal su originalne UGG čizme proizvedene u Australiji, i to su upravo čizme koje možete naći u našoj ponudi.    

                     U zadnjih 15-20 godina pojavilo se dosta proizvođača van Australije (Amerika, Turska, Kina...) koji proizvode kopije originalnih ugg čizama iz Australije,  međutim samo se za ugg čizme proizvedene u Australiji može reći da su originalne UGG Australia čizme, koje su se pojavile u Australiji, postale svetski poznate  i prave i dan danas.