Zato što su ovo jedine originalne i autentne UGG Australia čizme, koje se po tradiciji prave u Australiji.        

  Zato što u odnosu na Australiju gde originalne UGG čizme nose oznaku UGG Australia, pri izvozu van Australije te iste čizme nose oznaku:

AUSTRALIA
     Made in Australia      

      

        Razlog leži u sporu sa jednim američkim proizvođačem oko imena. Naime, ne očekujući da će UGG čizme postati popularne širom sveta, australijski proizvođač nije zaštitio ime van Australije. To je iskoristio jedan američki proizvođač, koji je počeo da pravi slične proizvode u Americi, stavljajući na njih ime UGG i zaštitivši ime najpre u Americi, a kasnije i u nekim zemljama van Amerike, tako da dok god traje spor oko imena sa tim američkim proizvođačem, originalni australijski proizvođač ne sme stavljati ime UGG na svoje proizvode pri izvozu van Australije, već samo AUSTRALIA i to su upravo čizme koje možete naći na našem sajtu.

        Navedene činjenice i podatke možete naći na internetu. Dovoljno je da na internet pretraživačima ukucate reci - "UGG boots trademark dispute" (spor oko zaštitnog znaka UGG čizama) - i izaćiće vam mnoštvo članaka o ovim činjenicama.

      To su čizme američkog proizvođača, koje se uglavnom proizvode u Kini ili Vijetnamu, i koje nemaju veze sa originalnim UGG Australia čizmama. Na sebi od skora imaju samo natpis UGG bez reči Australia, jer je zabranjeno američkom proizvođaču da na svojim proizvodima koristi ime Australije, budući da njegove čizme i proizvodi nemaju veze kako sa Australijom tako i sa originalnim UGG Australia čizmama.

       Svaki naš proizvod na sebi nosi tag "Australian made" izdat od strane australijske državne agencije i Savezne Vlade Australije, kao dokaz o originalnosti proizvoda.

       Ne, u cilju pokrivenosti teritorije cele Srbije, kupcima je u ponudi prodaja isključivo putem interneta, odnosno putem online prodaje.

        Da, budući da je glavni distributivno-prodajni centar van Australije smešten u Srbiji, odatle se vrši prodaja i distribucija proizvoda kako u zemlje Evropske Unije tako i u još 210 drugih zemalja širom sveta. Oficijalna adresa evropskog web sajta je:

http://www.originalbootsaustralia.eu

       1. Na strani proizvodi izaberete određeni proizvod. Prelaskom kursora preko slike proizvoda ukazaće vam se lupa. Klikom na lupu ući ćete u detaljan prikaz tog izabranog modela. Opet prelaskom kursora preko glavnog prozora sa slikama detalja proizvoda ukazaće vam se lupa gde klikom na nju vam se prikazuje još detaljniji prikaz izgleda proizvoda. Ukoliko je to željeni proizvod za koji ste se odlučili, u tabeli veličina izaberete željenu veličinu odnosno broj. Kliknite na njega i zatim ispod njega na ikonicu dodaj u korpu. Da bi ste bili sigurni da ste izabrali dobru veličinu obuće, pored slike svakog proizvoda postoji aplikacija "odredi veličinu" sa tabelom veličina, gde tačno možete videti koje veličine stopala odgovaraju kojim veličinama obuće.

        2. Kada ste to uradili izabrani proizvod bi se trebao nalaziti u korpi u gornjem desnom uglu strane. Zatim kliknete na korpu i otvoriće vam stranu porudžbenice na kojoj se nalazi taj proizvod koji ste izabrali. Dalje popunite vaše podatke i na kraju u donjem delu strane potvrdite porudžbenicu.

        Po završenom ispunjavanju porudžbenice, mi ćemo vam na vašu e-mail adresu poslati potvrdu o izvršenoj porudžbini.

       Naravno, kupci i posle kupovine proizvoda i dobijanja na kućnu adresu imaju pravo zamene za veći ili manji broj. Dovoljno je da nam se obrate putem kontakt forme i mi ćemo ih informisati o daljim koracima. Predhodno, da bi bili što sigurniji da su dobro izabrali broj obuće, pored svakog proizvoda postoji alatka "odredi veličinu", gde se klikom na ovu aplikaciju ukazuje tabela sa odnosom veličina i brojeva australijskog proizvođača. A naravno, ukoliko žele da obave zamenu potrebno je da proizvod nisu koristili, odnosno da nisu nosili ili oštetili obuću.

       Takođe, po zakonu Republike Srbije, za robu kupljenu preko interneta, kupci imaju mogućnost da 14 dana od kupovine i dobijanja proizvoda na željenu adresu odustanu od kupovine, tj. podnesu zahtev za povraćajem sredstava, odnosno novčanog iznosa koji su platili pri kupovini proizvoda, pod uslovom da proizvod nisu koristili tj. da je u stanju kakvom smo vam mi poslali, odnosno kao nov artikal.

         Celokupni iznos, koji su platili pri kupovini proizvoda, će im u potpunosti biti vraćen.