Zato što su u pitanju originalne UGG Australia čizme koje su pre 50 godina nastale u Australiji i proizvode se i dan danas. U prilogu na strani (O nama) možete naći jednu od Jedinstvenih Carinskih Isprava - (JCI) o uvozu robe iz Australije.

      Pored nesumnjive originalnosti i autentičnosti, prvenstveno je razlika u kvalitetu čizama, koji se ogleda u kvalitetu izrade proizvoda, kao i kvalitetu materijala koji se koriste za njihovu izradu, a što za krajnji rezultat ima udobnost i što je najbitnije kvalitet i dugotrajnost obuće, u šta su se uverili i dosadašnji kupci naših proizvoda. Kako je osim načina izrade, kvalitet kože (vune) najbitniji za kvalitet ugg čizama, za razliku od nekih proizvođača sličnih proizvoda u svetu, koji tvrde da su njihovi proizvodi napravljeni od vune australijskih merino ovaca, što ne odgovara istini, jedino se za ugg čizme iz Australije može reći da su napravljene isključivo od vune australijskih merino ovaca, koja važi za najkvalitetniju na svetu, budući da Australija ne ustupa proizvodnju ovčije kože (vune) drugim proizvodjačima u svetu, već je koristi za sopstvenu proizvodnju UGG Australia čizama, kao i drugih proizvoda od ovčije kože (vune).

       Australijski proizvodjač se svojim kupcima obavezao i garantuje najveći mogući kvalitet: komponenti, udobnosti i dizajna, uz praćenje najnovijih modnih stilova i boja.

       Dakle, razlika izmedju proizvoda originalnog australijskog proizvodjača ugg čizama u odnosu na neke druge proizvođače sličnih proizvoda u svetu, se prvenstveno ogleda u kvalitetu čizama, na šta utiču način izrade, kao i kvalitet kože, a takodje se razlika ogleda i u dizajnu, udobnosti i dugotrajnosti obuće. 

       S obzirom da proizvodjač originalnih UGG Australia čizama, nikada nije selio svoju proizvodnju iz Australije u neku od zemalja sa jeftinijom radnom snagom, što zbog namere da zadrži kvalitet svojih proizvoda tradicionalnim načinom izrade, što zbog materijala od kog se prave (kože australijskih merino ovaca), tako da oznaka na proizvodima "Made in Australia" je ujedno i  najvažniji podatak koji svedoči u prilog originalnosti i kvalitetu UGG Australia čizmama. Prosto rečeno, da bi ste bili sigurni da ste kupili tradicionalne i originalne UGG Australia čizme iz Australije, one moraju biti pravljene u Australiji, i to vam je najvažnija garancija i potvrda originalnosti i kvaliteta, a to su upravo čizme koje možete naći na našem sajtu.

       Originalne UGG Australia čizme na sebi moraju imaju i etiketu Australian made koju izdaje australijska trgovačka i industrijska komora, kao  dokaz da se radi o originalnom australijskom proizvodu, pravljenom u Australiji, i od materijala koji vode poreklo iz Australije. Link ka oficijalnom sajtu organizacije: https://www.australianmade.com.au/

     S obzirom da su napravljene od prirodne ovčije kože, a ne od veštačkih materijala, ugg čizme nisu i ne mogu biti vodo-odbojne i predvidjene su za suvo i hladno vreme. U cilju delimične zaštite, u slučaju da postoji mogućnost da se nađete na kiši ili slično, obuću možete povremeno naprskati sprejom za impregnaciju kože, koji je inače bezbojan i koji možete naći u većini bolje snadbevenih drogerija ili prodavnica kućne hemije.

       Pojedini proizvođači sličnih proizvoda u svetu, to isto rade, odnosno u jednom navratu naprskaju obuću sprejom za inpregnaciju kože,  i onda je reklamiraju kao vodoodbojnu, medjutim kada dođe do oštećenja tih proizvoda od vode i reklamacije, ne prihvataju kupcima reklamaciju uz objašnjenje da su obuću izlagali vodi više nego što ona to može da podnese, a u stvari radi se o tome da vodoodbojnost kao najniži stepen zaštite od vode, ne predviđa mogućnost prevelikog izlaganja obuće vodi, sa čim kupci obično nisu upoznati. 

       Naš savet je da izbegavate da nosite ovu vrstu obuće po kiši i vlažnom vremenu, jer je predviđena za suvo i hladno vreme.

        Ne, sa ciljem niže cene koštanja proizvoda, kao i pokrivenosti cele teritorije Srbije, kupcima je u ponudi prodaja isključivo putem interneta, odnosno oficijalnog web sajta.

        Jedan od utisaka kupaca o kvalitetu prouzvoda možete videti ispod: 

       Milica (Čačak) 15.11.2020. 00:26:43
 

"Pre 7 godina sam preko vašeg sajta poručila žute, kratke čizmice koje i danas sa uživanjem nosim i tvrdim da ništa udobnije i kvalitetnije nisam obula....sve preporuke i za kvalitet i udobnost, a i za cenu naravno!"                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Račun o prodaji robe kupcu možete pogledati ovde. - Lični podaci kupca su uklonjeni radi zaštite privatnosti.

       Naravno, kupci i posle kupovine proizvoda i dobijanja na kućnu adresu imaju pravo zamene za veći ili manji broj. Dovoljno je da nam se obrate putem telefona koji imaju na računu koji su dobili uz proizvod ili putem kontakt forme i mi ćemo ih informisati o daljim koracima. Predhodno, da bi bili što sigurniji da su dobro izabrali broj obuće, pored svakog proizvoda postoji aplikacija "odredi veličinu", gde se klikom na ovu aplikaciju ukazuje tabela veličina i brojeva australijskog proizvođača. Dakle, pre nego što izaberu broj obuće, najbolje bi bilo da izmere svoje stopalo i prema dužini stopala u cm i spomenute tabele odrede tačan broj obuće. A naravno, ukoliko žele da obave zamenu za veći ili manji broj, potrebno je da proizvod nisu koristili, odnosno da nisu nosili ili oštetili obuću. Troškovi zamene, odnosno slanja kurirskom službom, idu na teret kupca.

       Takođe, po zakonu Republike Srbije, za robu kupljenu preko interneta, kupci imaju mogućnost, da 14 dana od kupovine i dobijanja proizvoda na željenu adresu odustanu od kupovine, tj. podnesu zahtev za povraćajem sredstava iznosa cene koštanja proizvoda, koji su platili pri kupovini, pod uslovom da proizvod nisu koristili, odnosno da je u stanju u kakvom su ga dobilii, tj. kao nov artikal.

       1. Na strani proizvodi izaberete određeni proizvod. Prelaskom kursora preko slike proizvoda ukazaće vam se lupa. Klikom na lupu ući ćete u detaljan prikaz tog izabranog modela. Opet prelaskom kursora preko glavnog prozora sa slikama detalja proizvoda ukazaće vam se lupa, gde klikom na nju vam se prikazuje još detaljniji prikaz izgleda proizvoda. Ukoliko je to željeni proizvod za koji ste se odlučili, u tabeli veličina izaberete željenu veličinu odnosno broj, kliknite na njega i zatim ispod njega na ikonicu dodaj u korpu. Da bi ste bili sigurni da ste izabrali dobru veličinu obuće, pored slike svakog proizvoda postoji aplikacija "odredi veličinu" sa tabelom veličina, gde tačno možete videti koje veličine stopala odgovaraju kojim veličinama obuće.

       2. Kada ste to uradili izabrani proizvod bi se trebao nalaziti u korpi u gornjem desnom uglu strane. Zatim kliknete na korpu i otvoriće vam stranu porudžbenice na kojoj se nalazi taj proizvod koji ste izabrali. Dalje popunite vaše podatke i na kraju u donjem delu strane potvrdite porudžbenicu.

      Po završenom ispunjavanju porudžbenice, dobićete automatski e-mail na vašu e-mail adresu, kao potvrdu kreiranja  porudžbenice, a mi ćemo vas kasnije kontaktirati telefonom ili putem e-maila, da bi vam i lično potvrdili porudžbenicu.